Over Chocotelegram®

Chocotelegram® The Original

Chocotelegram® is een gedeponeerd en geregistreerd ‘chocolade-geschenk-concept’ en wordt in Nederland op de markt gebracht door Tasty Present; de smakelijkste cadeauservice! Door middel van letters op chocolade blokjes kan men een smakelijke tekst overbrengen. Letters, cijfers, leestekens en symbolen zijn gemaakt van melkchocolade, spaties van witte chocolade. De chocolade is afkomstig van het Belgische top-chocolademerk Callebaut. Met het oog op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt het gehele Chocotelegram®-assortiment aangeboden in UTZ chocolade.

Concept Chocotelegram®

In 1995 werd het concept van het Chocotelegram® op de markt gebracht als een telegram van chocoladeblokjes met letters erop. Verpakt in een houten kist of een speciale doos, die per post kan worden verstuurd. Het concept is gebaseerd op het principe dat een geschenk niet op zichzelf staat, maar ook meteen de boodschap vormt die de gever wil overbrengen. Grondlegger Harry Timmers kwam op dit idee door het bestuderen van drankflesjes voorzien van een dubbel etiket. Dit leverde de basis voor het Wijn- en Champagnetelegram®: een fles wijn of champagne voorzien van een dubbel etiket met daarin de afdruk van een persoonlijke boodschap. De wenstekst van de gever wordt daarmee onlosmakelijk verbonden met het product. Dit vormde de blauwdruk voor het concept van het Chocotelegram®. Na uitvoerig te zijn getest in Nederland, sloeg het concept bij het presenteren op internationale zoetwaren beurzen ook meteen aan in het buitenland.
Chocolade geschenken all year round

All Year Round

Het aantal karakters of letterwoorden in een Chocotelegram® is grotendeels afhankelijk van de taal en cultuur van de markt waarin het wordt aangeboden. Zo kent het Nederlands grotendeels 7 letterwoorden, tegen bijv. Portugal en Polen die 8 letterwoorden kennen. Daarnaast spelen randvoorwaarden als betaalbaarheid en meest voorkomende lettercombinaties ook een belangrijke rol. In de beginperiode waren er alleen maar producten met 30 of 60 letters beschikbaar. Om echter te kunnen voldoen aan de toenemende vraag voor kleinere formaten, werd er na verloop van tijd andere formaten (7, 10, 14 etc. letters) aan het assortiment toegevoegd.

Gaandeweg is het assortiment verder uitgebreid om specifieker op geefmomenten in te spelen, zoals (seizoens)verpakkingen gericht op Pasen, Sinterklaas, Kerstmis en Valentijn. Door het aanbieden van diverse formaten en verpakkingen is het mogelijk om bijna iedere tekst, voor meerdere doelgroepen, momenten en seizoenen, te leveren.

Utz Certified chocolade

UTZ Certified

De chocolade gebruikt voor het Chocotelegram® wordt gemaakt van 100% UTZ certified chocolade van het Belgische chocolademerk Barry Callebaut.

Lees meer