UTZ Certified

UTZ Certfied chocolade


UTZ Certified staat garant voor chocolade van uitmuntende kwaliteit, op een duurzame wijze verbouwd en verhandeld met respect voor zowel boeren als het milieu. UTZ Certified wordt ondersteund door Solidaridad, Oxfam Novib en WWF.

UTZ Certfied chocolade

UTZ (spreek uit ‘oets’) is afkomstig uit het Maya en betekent ‘goed’. UTZ-CERTIFIED is een wereldwijd certificeringsprogramma voor duurzame agricultuur producten. De oorsprong ligt in de koffiesector, maar het programma is inmiddels uitgebreid naar de productie van cacao, palmolie en thee.

UTZ Certfied chocolade

Zo’n zestig procent van de cacao is afkomstig uit Ivoorkust. ’s Werelds grootste cacaoproducent kampt met uitgeputte landbouwgrond, verouderde cacaobomen en hoge ziektedruk. Door het UTZ-Programma worden lokale boeren en telers geholpen om over te stappen op duurzame productiemethodes die zowel de kwaliteit van hun product waarborgen als de opbrengst van hun werk verhogen. Hierdoor gaat hun levensstandaard omhoog, wordt de natuur ontzien en is de chocolade van constante, hoge kwaliteit. UTZ CERTIFIED werkt hierin nauw samen met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad. Meer informatie over de UTZ-Certified is te vinden op www.utzcertified.org

UTZ Certfied chocolade